Срещи с посланиците на Италия и Палестина в Република България - Н.

...
Срещи с посланиците на Италия и Палестина в Република България - Н.
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив се срещна с посланиците на Палестина и Италия

Срещи с посланиците на Италия и Палестина в Република България - Н. Пр. Джузепина Дзара и Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух, организираха регионалният шеф на Пловдив Област и заместник-областният шеф Николай Василев през днешния ден.

Подобряване на търговско-икономическите и туристически връзки и опцията палестински студенти да се образоват в български университети - това бяха част от тематиките, по които разговаряха посланикът на Палестина в България Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух, регионалният шеф на област Пловдив и зам.-областният шеф Николай Василев на първата по време среща.

В хода на диалога бе припомнено за положителните двустранни връзки в секторите на културата, младежта и спорта. Г-н Иванов и господин Василев поеха ангажимент да спомагат, в границите на компетенциите им, за разрешаване на проблеми, с които бяха осведомени. Областният шеф даде обещание да запознае Министерството на външните работи на България за компликациите, пред които са изправени студентите от Палестина, както и за други благоприятни условия, посредством които област Пловдив и България биха могли да засилят съществуващите връзки.

Темата за студентите - и италианските студенти, учащи се в България, и българските студенти в Италия, бе акцент и по време на срещата с посланичката на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара, съпроводена от Почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо. Бе разисквана и опцията за насърчаване на връзките сред тях.

Нови италиански вложения на територията на област Пловдив и усилване на културните връзки бяха също част от въпросите, повдигнати от регионалния шеф и зам.-областния шеф Николай Василев. Бе споделено и желанието за усилване на двустранните връзки сред съюзническите и другарски страни България и Италия в другите сфери.

Гарантирано бе бъдещото подпомагане на Областната администрация на Пловдив за всички италиански вложители, показали интерес към Пловдив и региона. Начертани бяха и стъпки за реализирането на бъдещи  съвместни събития.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР